Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Forrás: Izrael elkezdte felmérni az Irán elleni csapás okozta károkat

Újabb részletek napvilágot láttak napvilágot Izrael éjszakai iráni akciójáról, amit egyre több forrás erősít meg.

...svg content...Fotó: EPA/ABIR SULTAN
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Az első hírek arról szóltak, hogy Izrael rakétatámadást indított Irán ellen, ami válaszcsapás lehet az egy héttel ezelőtt történtekre. Röviddel ezután Irán aktiválta a légvédelmét, és több város felett lezárta a légterét. A kialakult helyzet miatt lehetséges, hogy minden eddiginél nagyobb feszültség törhet ki a Közel-Keleten.

A Sky News azt írja, egy, a helyzetet jól ismerő forrás az izraeli műveletet csapásként jellemezte. Az NBC Newsnak adott nyilatkozatában azt mondták, Izrael jelenleg értékeli a csapás hatékonyságát és az okozott károkat. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A támadást Irán legfőbb vezetőjének, Ali Hámenei születésnapjára időzíthették, addig Izrael hadserege egyelőre nem volt hajlandó kommentálni a megjelent állításokat. A hírek szerint az iráni légvédelem három drónt semmisített meg Iszfahán városa felett, ahol az egyik repülőtéren robbanások hallatszottak. Eddig nem érkezett jelentés károkról vagy áldozatokról.

Az Arab-öbölben és az Indiai-óceán nyugati részén közlekedő hajóknak már jelezték, hogy maradjanak készenlétben. Az ezeken a vizeken áthaladó kereskedelmi hajókat figyelmeztették a régióban megnövekedett pilóta nélküli légi járművek, a drónok aktivitására.