Fontos bejelentéseket tett a Barcelona a Ferencváros legyőzése után

not image

A T-800-as

2020. október 21. - 07:52

Közvetlen a mérkőzés után a katalán csapat bejelentette, hogy több fontos játékosával is szerződést hosszabbított, köztük a világ egyik legjobb kapusával.

Közvetlen a mérkőzés után a katalán csapat bejelentette, hogy több fontos játékosával is szerződést hosszabbított, köztük a világ egyik legjobb kapusával.

A Barcelona magabiztosan kezdte a Bajnokok Ligája új kiírását. Az ellenfél a Ferencváros volt, akik képesek voltak meglepni a sztárcsapatot, ám végül 5 gólt kaptak, és egyet rúgtak. Ezzel az 1 rúgott góllal azonban egy 25 éves időszakot hagytak maguk mögött.

A sztárcsapat kissé meglepő módon majdnem éjfélkor jelentette be, hogy több fontos játékosával is hosszabbított, akik új szerződést írtak alá a Camp Nouban, amiről a Barca Universal is beszámolt.

Gerard Pique szerződése immáron 2024. június 30-ig érvényes. Független attól, hogy már nem tartozik a fiatal játékosok közé, 500 millió euróban határozták meg a kivásárlási árát. A spanyol világbajnok valószínűleg a Barcelonától vonul vissza.

Marc-André ter Stegen maradása sem lehetett kérdés, aki 2025. június 30-ig hosszabbított. A kapus személye nagyon fontos a csapatnak, miközben már más riválisok is akarták őt. Ez pedig azt jelentheti, hogy 10 éven át lehet majd a legendás alakulat hálóőre. Szintén 500 millió euró a kivásárlási ára.

Clément Lenglet 2026-ig írt alá, aki ugyancsak a fontosabb láncszemek között van. A francia kivásárlási árát 300 millió euróban szabták meg, és ez ismét egy olyan összeg, amit valószínűtlen, hogy bárki is kifizetne a hátvédért.

Frenkie de Jong is boldog lehet, akit az új szerződése 2026. június 30-ig köt a Camp Nou-hoz, mellé a 400 millió eurós kivásárlási árral. A holland még 2019 nyarán érkezett meg a csapathoz, és eredetileg 2025-ig szólt a kontraktusa. Most egy újabb évvel hosszabbított.

Fati nagy és egyúttal furcsa gólja a Ferencváros ellen a Camp Nouban

Fontos megjegyezni, hogy ezen négy játékos voltak azok, akik elfogadták a Barcelona fizetéscsökkentését az új szezonban. A Barca a hálája jegyéül pedig hosszabbított velük, és valószínűleg hosszút távon a fizetésük is magas marad.