Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

5-1-re kapott ki a Ferencváros a Barcelona ellen a Camp Nouban

not image

A T-800-as

2020. október 20. - 22:50

Ugyan a Ferencváros még emberelőnyben is gólt kapott a hazai pályán játszott Barcelona ellen, egyáltalán nem érezhetik magukat kellemetlenül, mert gólt is rúgtak, valamint több nagyobb helyzetük is adódott.

Ugyan a Ferencváros még emberelőnyben is gólokat kapott a hazai pályán játszott Barcelona ellen, egyáltalán nem érezhetik magukat kellemetlenül, mert betaláltak, valamint több nagyobb helyzetük is adódott.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Talán nem túlzás azt mondani, hogy magyarok milliói várták ezt az estét, azok is, akik nem feltétlenül szimpatizálnak a Ferencvárossal, mert nem gyakori, amikor egy ekkora csapattal játszanak, mint a Barcelona, ráadásul a Bajnokok Ligája csoportkörében.

25 évet vártak erre a rajongók, és egy olyan csoportot kaptak, amiben a Juventus is helyet foglalt. A G csoport másik mérkőzésen az olasz sztárcsapat Kijevbe látogatott, addig a Ferencváros Barcelonába, a Camp Nouba, üres lelátók előtt. Ez jelenthetett előnyt és hátrányt is, de egy ekkora csapat ellen mindig hatalmas motiváció játszani. A játékvezető a svájci Sandro Schaerer volt.

A vendégek messze nem alárendelt szerepet töltöttek be az első félidőben. Sőt, a 11. percben egy lesgól is született. Nguen hirtelen azt hitte, megvan a találat és már ment volna örülni, de a játékvezető lest intett. Ez azonban enyhe figyelmeztetés volt a Barca számára.

A 19. percben volt egy helyzete a hazaiknak, amit pár méterre a kaputól kellett tisztázni, míg pár perccel később Isael lőtt egy bődületesen nagy kapufát. A játékvezető megadta volna, ezúttal szó nem volt lesről. Nguen készítette le a játékszert, ami után Neto gyakorlatilag odafagyott a kapuja mellett. Esélye nem lett volna.

A 26. percben Messi elment egy újabb szólóra, akit Kovacevic állított meg, de szabálytalanul. A büntetőt a hatszoros aranylabdás értékesítette. Ezzel a 27. percben 1-0 volt a sztárcsapat számára. A 36. percben Dibusz egy klasszis védést mutatott be, amit bármelyik világsztár megirigyelt volna. A bal lábával óriási reflexmozdulattal hárított. 1 perc sem telt el, Messi lőtt egy felső kapufát, de már lest intettek a partvonalon.

A 42. percben, nem sokkal az első félidő lefújása előtt a Barca ismét villant, közelebbről Fati, aki De Jong tökéletes passza után higgadtan fejezte be az akciót. A 17 éves sztár 2-0-ra módosította az állást, bár a visszajátszásokból úgy tűnt, szerencséje is volt, mert talán nem így akarta eltalálni a labdát, csizmaszárral, amire Dibusz nem számíthatott.

Az 52. percig kellett várni az újabb gólra, ami ismét a Barcelona részéről született meg. Nem sokkal az első félidő megkezdése után a katalánok sokkal jobb ütemben támadtak, és ennek meg is lett az eredménye, aminek a Fradi megfizette az árát. Fati ismét nagy szerepet játszott a gólban, de most a lekészítőember volt, igen trükkös formában. Coutinho pedig nem hibázott.

A 67. percben jött a nagy fordulat: Tokmac kihasználta a nagy sebességkülönbségét, Pique állította meg. A ráncigálás és a lerántás miatt a spanyol világbajnok piros lapot kapott, és büntetőt rúghatott a Fradi. Messihez hasonlóan Haratin nem kegyelmezett, ezzel 3-1 volt az állás. Mindkét fél reagált erre: Coutinho/Araújo – Pjanic/Busquets – Nguen/Boli – Zubkov/Mak

A 75. percben Mak kapott egy okos labdát Bolitól, de csak oldalháló lett belőle. Röviddel ezután Lovrencsics állt be a cserék közül Botka helyére. A 82. percben a Barcelona 10 emberrel is képes volt gólt szerezni. A mellőzött Dembelé ment el a jobb oldalon, és adta be a labdát Pedrinek, aki nem hibázott. A 88. percben volt az utolsó nagyobb helyzet az FTC részéről, de Neto védeni tudott. Mak pörkölt rá. A másik oldalon Dembelé nem hibázott, ezzel 5-1 volt a 89.percben.

Ennél kényelmesebben nem is lehetne heti 135 millió forintot keresni a Premier League-ben

A végeredmény már nem változott, a Barcelona győzelemmel kezdett, akárcsak a Juventus idegenben. Az olaszok Morata duplájával hozták el a három pontot Kijevből. Ezzel jelenleg a magyarok és az ukránok is nulla egységgel várják a folytatást.