Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

Floridában tiltottá válik a közösségi média használata a gyerekeknek

Megszületett a döntés, miszerint azok, akik 14 évnél fiatalabbak, nem lehetnek jelen a közösségi médiában.

Fotó: Unsplash/Alexander Shatov
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA egyre szigorúbban veszi a közösségi média használatát, különösen a gyerekek szempontjából. Kiderült, hogy az Egyesült Államok szövetségi államának törvényhozása által elfogadott jogszabályt Ron DeSantis republikánus kormányzó az eredeti formájában megvétózta, mert teljes tilalmat hirdetett volna 16 év alatt.

Kompromisszumos megoldásként az a döntés született, hogy a közösségi oldalak használatát végül a 14 alatti gyerekek számára tiltják meg Floridában, addig a 14-16 éves gyerekek esetében szülői hozzájáruláshoz szükséges ehhez. A jogszabály azonban csak jövő év januártól lép hatályba, és addig várhatóan törvényességi felülvizsgálaton is át kell majd esnie. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

A jogszabály kezdeményező törvényhozók remélik és bíznak abban, hogy minden szükséges jóváhagyás megtörténik az ügyben, mert többek között azt is erősen kifogásolják, hogy a videók automatikusan indulnak el, melyek függőségek okozhatnak, illetve az értesítések szintén automatikusan jelennek meg.

Florida ezzel az USA egyik legszigorúbb jogszabályt tudhatja magáénak a közösségi oldalak használatában, addig Arkansas államban szülői hozzájárulás volt szükséges ahhoz, hogy kiskorú személyeknek legyen közösségi oldala. Ennek alkalmazását 2023 augusztus hónapjában egy szövetségi bíró felfüggesztette.

Liner/MTI

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.