Clouds
21 Budapest
Dollár
346,72 Ft
Euró
372,02 Ft
Font
427,83 Ft
Bitcoin
27,929 $

Filmelőzetesek nézéséért vártak fizetést, minden tartaléka odalett a magyar párnak

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Nagyon csúnya átverés során használták ki a naiv áldozatok jóhiszeműségét.

Megdöbbentő piramisjátékkal vertek át több ezer embert Magyarországon az elmúlt hónapokban. Az RTL Híradónak egy idős pár számolt be a kálváriájáról, melynek során minden tartalékuk odaveszett.

Soron kívül Kína is történelmet ír, civil űrhajóst küld a világűrbe

Mint azt a híradónak az asszony elmondta, megromlott az egészségük, ami miatt már nem tudnak munkát vállalni, és egy kis pluszbevételt reméltek a meghirdetett „állástól”, melynek lényege az lett volna, hogy filmelőzeteseket kell nézni.

Akár tízezer károsultja is lehet az ügynek

Ehhez azonban 48 ezer forintot kértek a csalók, a nő pedig végül magán kívül a férjének, a lányának, valamint két barátnőjének is befizette az összeget, így közel 600 ezer forintja bánta az átverést.

Az ígért pénz három hónapig megkapták, március elején azonban az állítólagos cég felszívódott. Hozzávetőlegesen tízezer embert vághattak át a szélhámosok, több milliárdos lehet az okozott kár.

Mint kiderült, később egy újabb közösségi oldalon gyűjtötték a károsultak nevét és elérhetőségeit, azt ígérve, hogy aki megadja az adatait, az visszakaphatja a pénzét. Ekkor azonban már többen is gyanút fogtak, mire ezt az oldalt is nyom nélkül eltüntették.

A nyomozás már egy hónapja tart, mostanra több százan keresték meg a fejér megyei rendőröket. Mivel a károsultak száma folyamatosan nő, akár hosszú hónapokig is eltarthat, mire a hatóságok felgöngyölítik az ügyet.