Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

A Fidesz többek között Gyurcsány, Karácsony és Jakab válaszát is várja

Egyre nagyobb figyelmet kap az a több százmillió forint, amiről maga Márki-Zay Péter beszélt a választási kampány kapcsán.

...svg content...Fotó: Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója (b) és Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tart a belvárosi Ferenciek terén 2021. szeptember 1-jén. Megkezdte az aláírásgyűjtést a Fidesz és a KDNP a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! elnevezésű petíciójához. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Elszámoltak-e a baloldali pártok vezetői a választási kampányban külföldről kapott támogatásokkal? – tette fel a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik István úgy fogalmazott: napok óta tudni – hiszen Márki-Zay Péter maga beszélt róla -, hogy több száz millió forintot kapott egy olyan külföldi szervezettől, amely ezer szálon kötődik Soros Györgyhöz.

Márki-Zay Péter saját elmondása szerint ez a forrás kampánypénz volt, azaz a baloldallal közös kampányokra mentek el ezek a milliók – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve: ez végső soron azt jelenti, hogy tiltott külföldi pénz került a baloldali kampánygépezetbe.

Hollik István megjegyezte: a külföldi pénzzel nem csak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányát támogatták, hanem a baloldali pártok, illetve azok jelöltjeinek kampányát is. Ezért a baloldali pártok vezetőinek kell feltenni azokat a kérdéseket, hogy elszámoltak-e ezekkel a költségekkel, illetve egyáltalán a baloldali pártok vezetői tudtak-e arról, hogy tiltott külföldi támogatásból származik ez a pénz – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Megjegyezte, bizonyára ez a több száz millió forint eljutott a baloldali pártokhoz is, úgyhogy ezeknek a forrásoknak elvileg a kampányelszámolásukban szerepelni kellene. Hollik István azt mondta: várják a kérdésekre a baloldali pártok akkori vezetőinek – Gyurcsány Ferencnek, Karácsony Gergelynek, Jakab Péternek, Donáth Annának, Tóth Bertalannak, Kunhalmi Ágnesnek és az LMP vezetőinek – a válaszát.

(MTI)

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.