Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,45 Ft
Euró
392,56 Ft
Font
458,62 Ft
Bitcoin
61,048 $

Új információk jelentek meg Ferenc pápa állapotáról

Ferenc pápa továbbra sincs 100%-os állapotban, de javul az állapota, ami a jó hírek közé sorolható.

Fotó: EPA/GIUSEPPE LAMI
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egy ideje tudni, hogy a pápa ismét bekezdéssel küzd, amit az ő korában és állapotban mindig nagyon komolyan kell venni. Így is tesznek a Vatikánban, folyamatosan figyelik az orvosok, és ha szükséges, kezelésben részesítik.

Azóta javult az állapota, és a Reuters a Vatikánra hivatkozva azt írja, a szombati tájékoztatás szerint Ferenc pápa, aki tüdőgyulladásban szenved, javulást mutatott az állapotát tekintve, de a biztonság kedvéért a vasárnapi üzenetét zárt térben, a rezidenciájából olvassa fel. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A 86 éves pápa már nem küzd lázzal, és folytatja az antibiotikumos kezelést. Általában ezeket az üzeneteket a Szent Péter térrel néző Apostoli Palota egyik ablakából olvassa fel, de ez most nem lehetséges, nem kockáztatnak a hőmérsékleti viszonyok miatt.

Ferenc pápa a betegsége miatt kénytelen volt kihagyni a dubaji útját, aminek ideje alatt az ENSZ klímacsúcsán mondott volna beszédet. Helyette a Vatikán második számú vezetője, Pietro Parolin bíboros olvasott fel.

Sokan imádkoznak a pápáért, aki időről időre nehezebb helyzetbe kerül, de eddig mindig fel tudott épülni. Továbbra is erős, kitart és várja, hogy találkozhasson a kinti emberekkel, akik szeretettel árasztják el.