Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Fotó: EPA/ETTORE FERRARI
Európa
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Valószínűleg még egy ideig nem távozhat a kórházból Ferenc pápa, fontos operáción esett át.

Ferenc pápa az utóbb időben többször is orvosi ellátásra szorult, legutóbb egy operáció miatt került kórházba. Szerdán hasi műtéten esett át, ami jól sikerült, viszont egy ideig még kórházban marad az egyházfő.

Az operációra egy 2021-es operáció okozta sérv miatt volt szükség, és Sergio Alfieri sebész szombaton úgy nyilatkozott, Ferenc pápa valószínűleg az egész jövő hetet is a római Gemelli kórházban tölti.

„Megkértük a pápát, hogy lábadozásának egy részét a kórházban töltse.” – idézte az ANSA a sebészt, aki mondott pár információt az újságíróknak. Hangsúlyozta, óvatosságból kérték meg erre a pápát, de minden jól halad.

„Orvosi tanácsot adtunk a pápának, ő pedig meghozta a döntést.” Az orvos, aki két esztendővel ezelőtt végzett el a pápán egy vastagbélműtétet, azt mondta, hogy az egyházfő orvosi paraméterei szabályosak, csak minimális erőfeszítésre volt szükség.

Emiatt arra kérték Ferenc pápát, hogy ne a kórházi ablakából mondja el szokásos vasárnapi Angelus-beszédét a hívekhez. A kórházi szobájában fogja ezt megtenni „négyszemközt”, és azok, akik lelkileg csatlakozni kívánnak hozzá egy ima formájában, megtehetik.