Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,207 $

Újabb részletek láttak napvilágot Ferenc pápa műtétje kapcsán

Pietro Parolin bíboros államtitkár az újságíróknak nyilatkozva mondott el néhány dolgot, de a Vatikán közleményben több részletre is kitértek.

Fotó: Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. június 7-én. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismeretes, Ferenc pápát a tegnapi nap folyamán a római Gemelli kórházba vitték, hogy teljes kivizsgálást végezzenek rajta, bár akkor még nem sokat lehetett tudni. Később viszont hírek érkeztek, hogy meg fogják operálni a Szentatyát, s legalább 2 napig bent fogják tartani.

A Sky News beszámolója alapján ezen információkat a Vatikán is megerősítette, hozzátéve, hogy a pápa szerda délután bélműtéten fog átesni, általános érzéstelenítéssel, s várhatóan néhány napig kórházban marad. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Kiemelték, hogy a Szentatya „visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó” tünetektől szenvedett, amelyekért a hasi sérve volt a felelős, vagyis a műtét elkerülhetetlenné vált. A 86 éves pápa jelenlegi állapotáról Pietro Parolin bíboros, vatikáni államtitkár is nyilatkozott az újságíróknak.

„Szeretetünkkel és imáinkkal követjük őt, remélve, hogy minden a lehető leghamarabb megoldódik, amelyet követően örömmel térhet majd vissza a feladataihoz”

– mondta.

Az ANSA szerint arról is megkérdezték, mennyire aggódik Ferenc pápáért, mire azt felelte, nem kapott olyan információkat, amelyek azt sugallnák, hogy nagy a baj, illetve a Vatikán nyilatkozata is arra utalt, hogy kézben tartják a dolgokat.

Ismét kígyózó sorok lehetnek a benzinkutakon

Mint ismert, a jövedéki adó bevezetése miatt január 1-től jelentős mértékben emelkednek Magyarországon az üzemanyagárak.

Fotos újítás bevezetését jelentette be a Google

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely a hagyományos módszereket is lekörözi a nem kívánt emailek azonosításában és blokkolásában.

Újra a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

A siker példa nélküli az európai karácsonyi vásárok történetében: soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést.