Túl van a műtéten Ferenc pápa, az éjszaka eseménytelenül telt

Fotó: A római Agostino Gemelli kórház 2023. június 8-án, egy nappal azután, hogy Ferenc pápát az intézményben bélfali sérvvel megműtötték. A műtét sikeres volt, a 86 éves katolikus egyházfőt várhatóan egy héten belül kiengedik. MTI/AP/Andrew Medichini
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Úgy tűnt, a Szentatya meglehetősen jókedvű volt, miután tegnap este magához tért az altatásból.

A Reuters most arról számolt be, hogy sikeres volt a műtéti beavatkozás Ferenc pápán, az éjszaka pedig csendesen, eseménytelenül telt. Hozzátették, miszerint a két évvel ezelőtt végrehajtott sérvműtét miatt kellett újra megoperálni a Szentatyát, mert a hegek komplikációkat okoztak nála.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

„Az éjszaka jól telt, további információk a reggeli órákban várhatók”

– közölte a vatikáni sajtóiroda.

Illetve úgy tűnt, hogy a pápa meglehetősen jókedvű volt, miután tegnap este magához tért az altatásból, s még azt is megkérdezte a sebésztől, hogy mikor keríthetnek sort a következő beavatkozásra – írta az ANSA.

Egy ideig kórházban marad

Mint ismeretes, Ferenc pápát néhány napja a római Gemelli kórházba szállították, ahol teljes kivizsgáláson vett részt, később pedig kiderült, hogy hamarosan egy műtétre is sor fog kerülni, bár akkor még keveset árultak el ennek kapcsán.

Majd napvilágot látott az az információ, miszerint a Szentatya bélműtéten fog átesni, általános érzéstelenítéssel, s várhatóan néhány napig kórházban marad. A hírek szerint a „visszatérő, fájdalmas és súlyosbodó” tünetei miatt vált ez szükségessé.

A Pápai Ház Prefektúrájának legutóbbi közleménye alapján a pápa különleges és általános audienciái június 18-ig elmaradnak, ami érthető, hiszen a szerda délutáni háromórás beavatkozás után szüksége lesz némi pihenésre.