Pazar fényképeken csodálhatjuk meg a Naprendszert az év csillagászati fotója című pályázat alkotásai között

Feltóti Péter
not image

Kulcsár Péter

2021. július 4. - 23:38

Összesen tíz alkotás maradt még versenyben, köztük egy magyar fotósé is.

A lenyűgöző, már-már mesébe illő fotók között fellelhetjük többek között a Tejútrendszerről készült panorámaképet, amelyet az izlandi északi fénnyel vegyítettek egybe, valamint a sanghaji sziporkázó éjszakát, ahogyan azt még egyszer sem láthattuk.

A londoni Greenwichben található Királyi Obszervatórium idén is elindította hagyományos versenyét, mely során kiválasztják az év csillagászati fotósát több ezer pályázó közül – adta hírül a CNN.

Eddig mintegy 4 500 fotót küldtek be amatőrök és profi fényképészek a világ 75 országából, végül tíz darab fotó maradt a döntőben, köztük pedig egy magyar alkotást is megcsodálhatunk, amit Feltóti Péter lőtt az univerzumról.

A verseny győzteseit szeptember 16-án fogja ismertetni a neves tudósokból és csillagászokból álló zsűri egy online ceremónia keretében, míg a fotókat a londoni Nemzeti Tengerészeti Múzeum aulájában fogják kiállítani még ugyanabban a hónapban, ahol bárki megtekintheti őket.

A fényképeket az alábbi linkre kattintva tekinthetjük meg egy megnyíló galériában. Sajnos online szavazás nem lesz, csupán szakmai elbírálás, mégis innen szeretnénk sok sikert kívánni a magyar fotósnak, a műve ugyanis egészen szenzációsra sikeredett.