Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Illemhely, repohár, biztonsági őr – szigorú feltételeket szabott Siófok az üzleteknek

Életbe léphet az idei szezonra az üzletek éjszakai nyitvatartását szabályozó rendelet, mely hat feltételhez köti az éjfél és hajnali 4 óra közötti nyitvatartást.

Fotó: MTI/Mohai Balázs
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A rendelet május 2-től lép hatályba, s fent említett idősávban csak az az üzlet tarthat nyitva, amely eleget tesz az előírásoknak. A városháza az ezzel kapcsolatos egyeztetések és intézkedések, valamint egy kúriai döntés nyomán elvégezte a rendelet átdolgozását, s a képviselő-testület a márciusi ülésén ezt fogadta el egyhangú szavazással.

Ez alapján hat alapvető feltételnek kell megfelelnie annak az üzletnek, amelyik éjfél és hajnali 4 óra között nyitva tartana. Ezek közé tartozik az önálló illemhely biztosítása, a limiter beépítése a zenét szolgáltató berendezésbe, 100 négyzetméter fölött minimum 1 biztonsági őr alkalmazása, de az is, hogy italokat csak többször használatos, ún. repohárban lehet kiadni.

De az üzlet előtti járdaszakasz napi takarítása is feltétel, a közterületről látható erotikus táncos tevékenység pedig tilos – írta meg a siofok.hu. A képviselő-testület ülésén dr. Lengyel Róbert polgármester (BSE) úgy fogalmazott: „ezzel is a családbarát város koncepciót erősítjük, de az érdekelt vállalkozók is egyetérthetnek abban, hogy ezek a köz érdekeit szolgáló rendelkezések”.

Korábban azt is megírtuk, hogy a szakértők szerint a Covid idején sokan vásároltak hitelre házat a Balaton körül, de ma már nem tudják fizetni a részleteket, amely miatt sokan szeretnének megszabadulni a nyaralóiktól. Emiatt a kínálat is jelentősen bővült, az árak viszont mégsem csökkentek. A témát ebben a cikkben fejtettük ki részletesebben.