Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,14 Ft
Euró
393,13 Ft
Font
468,13 Ft
Bitcoin
66,369 $

Felszólította az EU az Apple-t, hogy ne trükközzön az USB-C csatlakozóval

Akár a teljes európai piacról kitilthatják az iPhone 15-öt, ha a gyártó speciális USB-C csatlakozót rak a készülékbe.

...svg content...Fotó: Renderkép
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Apple ökoszisztéma az amerikai vállalat egyik védjegye, azonban az elmúlt években különböző kritikák érték a versenyellenes magatartása miatt, különösen a Lightning csatlakozóval kapcsolatban.

Az EU új szabályozásának értelmében azonban az Apple-nek is USB-C partra kell váltania, és bár a vállalat átmenetileg kibújhatna a kötelezettség alól, úgy tűnik, vállalják a módosítást és már az iPhone 15-ben helyet kap a szabványosított csatlakozó.

A német Die Zeit és az AppleInsider értesülései szerint azok a készülékek, amelyek nem felelnek meg a töltőkkel szemben támasztott követelményeknek, nem kerülhetnek az Európai Unió piacára. Ez az információ közvetlenül Thierry Bretontól, egy brüsszeli magas rangú tisztviselőtől származik.

Mindez azt jelenti, hogy ha az Apple folytatja azon tervét, hogy korlátozza az USB-C port funkcionalitását az iPhone 15 modellekben, akkor a készülékek betiltásra kerülnek a világ egyik legnagyobb piacán.

Az Európai Unió magas rangú tisztviselőjének reakciója azt követően érkezett, hogy kiszivárgott egy információi, miszerint a cupertinói vállalat egy egyedi USB-Type C csatlakozót tervez használni, amely a saját gyártású kábeleket részesítené előnyben, illetve a kompatibilis kábel esetében sebességben is többet nyújtana.

Mindez nem lenne újdonság a gyártó részéről, ugyanis az Apple jelenleg is ezt teszi a Lighting porttal. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy van egy beépített hitelesítési rendszer magában a kábelben, így ha a felhasználó nem az Apple-től származó eredeti Lightning kábellel tölti az iPhone-t, akkor a telefonon egy üzenetet jelenít meg számára.

Egyelőre nem világos, hogy ezen rendszer bevezetése kihatással lenne-e a nem Apple által forgalomba hozott USB-C kábelek funkcionalitására illetve töltési sebességre, ám ha igen, úgy ahhoz minden bizonnyal az EU-nak is lesz hozzáfűznivalója.

Majkát sokkolták Azahriah szavai, a NER-ezést sem érti

Majka döbben áll Azahriah szavai előtt, aki igencsak éles kritikát fogalmazott meg vele szemben a Puzsér-pofont követően.