Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Nem túl pozitív részlet derült ki az iPhone 15 USB-C tartozékairól

Egy szivárogtató szerint ugyanis az Apple iPhone 15-széria hivatalosan csak az Apple saját Made for iPhone (MFi) programja által tanúsított USB-C tartozékokat fogja támogatni.

...svg content...Fotó: Unsplash/Steve Johnson
Mobil
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ha lehet hinni a szivárogtatónak, aki szerint az Apple iPhone 15-széria hivatalosan csak az Apple saját Made for iPhone (MFi) programja által tanúsított USB-C tartozékokat fogja támogatni, az azt jelentené, hogy jelentősen korlátoznák az Apple által nem jóváhagyott kiegészítők funkcionalitását.

Mint ismert, a 2012-es bevezetés óta a gyártótól, vagyis az Apple-től származó, az MFi által tanúsított Lightning portok és csatlakozók egy apró integrált áramkört tartalmaznak, mely megerősíti a csatlakoztatott alkatrészek eredetiségét. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Azonban a nem MFi-tanúsított, harmadik féltől származó töltőkábelek nem rendelkeznek ezzel a chippel, ami gyakran azt eredményezi, hogy ha megkíséreljük csatlakoztatni az Apple-eszközköz, úgy a következő hibaüzenettel szembesülhetünk: „ez a tartozék nem támogatott”.

Jön az USB-C, de az Apple ezen is csavart egyet saját előnyére

Ugyanakkor egy komolyabb változás áll be a jövőben a portok terén, ugyanis az Apple várhatóan lecseréli a Lightning-portot USB-C-re az iPhone 15 modellekben, a hónap elején pedig egy kínai forrás állította, hogy a helyettesítő USB-C port továbbra is rendelkezni fog egy Lightning-szerű hitelesítési chippel, annak ellenére, hogy az Apple iPadek USB-C portjain például nincs ilyen chip.

A MacRumors jelentése szerint ezt a pletykát azóta a ShrimpApplePro meg is erősítette a Twitteren, állítva, hogy „az USB-C az MFi-vel megvalósul”, hozzátéve, hogy a Foxconn már megkezdte az olyan kiegészítők tömeggyártását, mint például az EarPods és a kábelek, melyek megfelelnek az Apple tanúsítványának.

Ez a bizonyos hitelesítő chip nyilvánvalóan azért kerül bele az Apple-termékekbe, mert a vállalat azt akarja elérni, hogy a vásárlók kizárólagosan a hivatalos, és a normál kiegészítőknél jelentősen drágább eszközöket vásárolják meg. Az Apple pedig természetesen nagyon jól keres az MFi-tanúsított kiegészítőkkel.

Az Apple állítólagos terveivel pedig az a probléma, hogy az Apple az MFi programot arra használhatja, hogy az olyan funkciókat, mint a gyorstöltés és a nagy sebességű adatátvitel, az Apple és az MFi tanúsítvánnyal rendelkező kábelekre korlátozza. AppleShrimpPro szerint pedig pontosan erre kell számítanunk:

„Az MFi nélküli kábelek szoftveresen korlátozottak lesznek az adatátviteli és töltési sebességben is.”

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.