Clouds
21 Budapest
Dollár
359,90 Ft
Euró
390,92 Ft
Font
443,35 Ft
Bitcoin
22,965 $

Felszentelték az első palesztin női lelkészt a Szentföldön (videó)

Fotó: MTI/EPA/Jim Hollande
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Sally Azar lett az első palesztin női lelkész a Szentföldön, miután egy evangélikus egyházi szertartáson felszentelték.

Az Al Jazeera jelentése szerint Sally Azar lett az első palesztin női lelkész, akit Jeruzsálemben, egy evangélikus egyházi szertartás keretében már fel is szenteltek, s aki a jeruzsálemi Megváltó templom angol nyelvű gyülekezetét fogja vezetni.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A Jordániai és Szentföldi Evangélikus-Lutheránus Egyház (ELCJHL) közlése szerint felszentelésére vasárnap, telt ház előtt került sor a még mindig megszállás alatt álló kelet-jeruzsálemi óvárosban található templomban. Azar az esemény előtt a Lutheránus Világszövetségnek úgy fogalmazott:

“A felszentelés szertartása megtiszteltetés. Az, hogy nőként felszentelhetnek az egyházamban, további megtiszteltetés. Boldog vagyok, hogy részese lehetek a történelemnek és a nemek közötti egyenlőségnek az egyházamban. Izgalmas, de van némi bizonytalanság is. Nem számítok arra, hogy ez egy könnyű út lesz.”

Azar 2018-ban végzett a libanoni Közel-Keleti Teológiai Iskolában, majd Németországba utazott, hogy a Göttingeni Egyetemen interkulturális teológiát tanuljon.

Azar a jeruzsálemi ELCJHL angol nyelvű gyülekezetének vezetője lesz, ahol felelős lesz az arab nyelvű gyülekezet és az angol nyelvű gyülekezet közötti hídépítésért és a fiatalokkal való munkáért is, ami elmondása szerint “nagyon fontos számára”.