Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Izrael betiltotta a palesztin zászló nyilvános lengetését

TÉMÁK:
#betiltás #izrael
Palesztin zászlóval a kezében tüntet egy férfi Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya ellen Tel-Avivban 2023. január 7-én. A jobboldali Zsidó Erő (Ocma Jehudít) pártot vezető Itamár Bengvír, az új izraeli kormány nemzetbiztonsági minisztere megtiltotta a palesztin zászló használatát Izraelben, és arra utasította Kobi Sabtaj rendőrfőkapitányt, hogy a rendőrség távolítsa el a palesztin zászlót a közterületekről. Rendelete szerint bármely rendfokozatú rendőr eltávolíthatja a nyilvános terekről a Palesztin Nemzeti Hatóság zászlóját, melynek lengetése „terrorszervezet támogatásának" minősül. MTI/AP/Cafrir Abajov
Közel-Kelet
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az izraeli biztonsági miniszter, Itamar Ben-Gvir egy újabb elemmel bővítette a kormány példátlanul kemény büntetőcsomagját a palesztinokkal szemben.

A Guardian jelentése szerint Izrael nemzetbiztonsági minisztere arra utasította a rendőrséget, hogy minden nyilvános helyről tiltsa ki a palesztin zászlókat, ezzel egy újabb büntetőintézkedést bevezetve a palesztinokkal szemben.

Ben-Gvir a Twitteren jelentette be a legújabb büntetőintézkedést:

“Ma utasítottam az izraeli rendőrséget, hogy szerezzen érvényt azon tilalomnak, hogy a közterületekről tiltsák ki a terrorszervezettel való azonosulást mutató PLO-zászlókat, és vessenek véget minden Izrael állam elleni uszításnak.”

Netanjahu újabb kormánya a hivatalba lépés után szinte pillanatokkal fellépett a palesztinok ellen, megtorlásul, amiért a palesztinok azt szorgalmazták, hogy az ENSZ legfelsőbb igazságszolgáltatási szerve nyilvánítson véleményt Ciszjordánia 55 éve tartó izraeli katonai megszállásáról.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a kormány közel 40 millió dollár bevételt tart vissza tőlük, mely összeget azon izraeli családok között osztogatják szét, melyek hozzátartózói elhunytak a palesztinokkal történt összecsapások során.