Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

6 félprofi focista bukott le 117 milliárd forint értékű kokainnal

A labdarúgók kokainnal kereskedtek, ráadásul nem is kevés mennyiséggel.

...svg content...Fotó: Unsplash/Christopher Bill
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Hat félprofi labdarúgót, akik 260 millió fontra (117,4 milliárd forint) becsült utcai értékű kokaint árultak, összesen több mint 103 évre börtönöztek be.

A Metropolitan Police közlése szerint a „rendkívül szervezett” banda „kártyavárként” omlott össze, miután az egyik tagot elfogták, akinek telefonján egy biztonságos üzenetküldő platformot találtak.

Luke Skeete-et 2022 októberében állította meg a rendőrség, miközben egy fehér kisteherautót vezetett, a jármű átvizsgálásakor pedig 8 kilogramm kokaint találtak a hátsó ülésen.

A 36 éves férfit letartóztatták, majd alaposan átvizsgáltak több, általa bérelt nyugat-londoni raktárat, ahol további 123 kilogramm kokaint és 224 kilogramm ketamint találtak.

Skeete telefonját is lefoglalták, és elküldték szakértői kihallgatásra, melynek során felfedezték a gyanús üzenetküldő platformot: a Metropolitan Police szerint a csoportos csevegések „egy kifinomult, professzionális üzleti modellt mutattak és bizonyítottak”, mellyel a csoport az egész Egyesült Királyság területén szállított kokaint.