Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,68 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,22 Ft
Bitcoin
63,931 $

Félelmetes pusztítást hagyott maga után az emberéletek ezreit követelő líbiai áradás

Az észak-afrikai országban katasztrofális a helyzet.

...svg content...Mardzs, 2023. szeptember 11. Árvíz pusztít a Líbia északi részén fekvõ Mardzs városában 2023. szeptember 11-én. A heves esõzések okozta áradásokban országszerte legkevesebb 250 ember vesztette életét. MTI/AP/Libya Almasar TV
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

Újabb természeti csapás rázta meg a világot, a Daniel-ciklon Líbiában folytatta szörnyű tombolását, miután múlt héten Görögországra, Törökországra, valamint Bulgáriára is lecsapott. A The Guardian által közzétett felvételek alapján pedig drámai állapotok uralkodnak az elöntött területeken:

Az észak-afrikai országban a hadsereg vezetője szerint Derna kikötővárosának déli részén a gátak és hidak összeomlottak, a víz pedig minden elárasztott, teljes városrészeket mosva a tengerbe – írja az Euronews. Soron kívül Lázár János reagált az üdítős betiltós sztorira: „Kamu”

Mostanra legkevesebb 5300 ember haláláért felel a ciklon, ám a Nemzetközi Vöröskereszt információi szerint több mint tízezer ember tűnhetett el, így a halálos áldozatok száma meredeken emelkedhet a következő napokban.

Az ENSZ azonnali segélyszállítmányok indítását jelentette be, Abdul Hamid Dbeibah miniszterelnök megerősítette, hogy gyógyszert, élelmiszert, ivóvizet, valamint egészségügyi személyzetet juttatnak a legsúlyosabban érintett területekre.

Rendkívüli módon megnehezíti ugyanakkor a mentést az évek óta tartó politikai feszültség, ami miatt a keleti és nyugati országrész között lényegében polgárháborús ellentét alakult ki.

Megágyaztak a demokraták Biden visszalépésének?

Az Egyesült Államok Demokrata Pártja váratlan lépésre szánta el magát Joe Biden hivatalos elnökjelölti státuszával kapcsolatban.