Fehér keretet és M2 chipet kaphat az új MacBook Air

Illusztráció
not image

Kulcsár Péter

2021. október 23. - 08:31

Azt követően, hogy az Apple hétfőn felfedte az új MacBook Pro laptopokat, máris felröppentek az első pletykák az elérhető árú MacBook Airek következő generációja kapcsán.

A MacRumors hírportál által összegyűjtött szivárogtatások alapján megtudhattuk, az újgenerációs MacBook Air készülékek ugyanolyan vékony kialakítást kaphatnak, mint elődjeik, egyetlen különbség, hogy a kávákat fehér színnel láthatják el.

A Prókhoz hasonlóan az Airek kijelzőjére is felkerülhet a notch, amelybe implementálják a 1080p felbontású webkamerát, továbbá maradnak a lenyomható funkcióbillentyűk, így még véletlenül sem kell tartani a Touch Bar visszatérésétől.

A masinában helyet kap majd egy SD kártyaolvasó, egy HDMI csatlakozó, valamint a Thunderbolt 4 és MagSafe portok, és ha hihetünk a szóbeszédeknek, akkor M2 chip duruzsolhat az Air szívében.

Az M1-hez képest a sokkal fejlettebb M2 már kilenc maggal rendelkezhet, miközben az üzemidő jelentősen feljavulhat, a 30 W-os töltő segítségével pedig másfél órán belül telepumpálhatjuk energiával a laptopot.

Az új MacBook Air a nemrégiben bemutatott Pro modellekhez hasonlóan mini-LED kijelzővel büszkélkedhet, azonban ProMotion technológiára ne számítsunk, így a 120 Hz-es képernyőfrissítési ráta sajnos elmaradhat.

Előreláthatólag 2022 nyarán vagy őszén debütálhatnak az M2-es lapkakészletekkel felszerelt MacBook Air laptopok; a pontos időpontot természetesen a cupertinói techóriás fogja megszabni, így érdemes lesz figyelemmel követnünk az események alakulását.