Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,17 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,075 $

Fegyveresek támadtak meg egy falut Nigériában, 46 ártatlant meggyilkoltak

Az incidens szerdán történt a Benue állambeli Umogidi településén, ahol sajnálatos módon gyakorinak számítanak az ilyen jellegű esetek.

Fotó: Unsplash
Afrika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Helyi tisztségviselők számoltak be róla, miszerint a hatóságok 46 holttestet találtak, miután fegyveresek támadtak meg egy vidéki falut Nigériában, ám az áldozatok száma ennél is magasabb lehet, ugyanis többeket keresnek.

A támadás szerdán történt a Benue állambeli Umogidi településén, ahol sajnálatos módon gyakorinak számítanak az ilyen jellegű esetek, ugyanis a nomád pásztorok és a helyi farmerek között több halálos ütközetre is sor került már korábban – közölte a The Guardian.

Paul Hemba, Benue állam kormányzójának biztonsági tanácsadója megerősítette a haláleseteket, valamint azt is, hogy többen eltűntek, bár pontos számot nem tudott mondani. Az incidensért pedig a pásztorokat tette felelőssé, mondván, az elmúlt hónapban helyi közösségeket is megtámadtak.

„Azóta katonákat vezényeltek a térségbe, így a helyzet némiképp rendeződött”

– tette hozzá.

Egy másik tisztviselő, Bala Ejeh pedig arról nyilatkozott, hogy a fegyveresek a délutáni órákban csaptak le, mindössze egy nappal azután, hogy három ártatlant gyilkoltak meg, a legutóbbi támadás következtében pedig a fiát és két másik rokonát is elvesztette.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.