A Barca lázasan alakítgatja a költségvetést, hogy kigazdálkodják Haaland szerződtetését

Fotó: SASCHA STEINBACH
not image

Borbély Fanni

2022. január 28. - 16:49

Igen komoly vállalás ez a Barca részéről, ugyanis ha le akarják szerződtetni Haalandot, el kell adniuk a Barca stúdióját.

A klub már nem is koncentrál másra, csak Haalandra, ugyanis be akarják biztosítani a norvég nyári szerződtetését, aki garantáltan vezető szerepet fog kapni a csapatban, habár a Barcának addig még rendeznie kell sorait, és igen komoly gazdasági döntéseket kell meghoznia a siker érdekében.

A Barca anyagi helyzete ugyanis még mindig kritikus, de minden bizodalmuk abban van, hogy összeszedik a pénzt, habár ez azzal jár, hogy meg kell válniuk a klub audiovizuális tartalmakat gyártó vállalatától, Barça Studiostól. A sport.es a Goal értesülései nyomán azt írja, a közgyűlés már jóváhagyta a stúdió eladását, az ebből származó bevétel pedig 100 milió euró környékén lenne.

Haaland átigazolása körülbelül 75 millió euró lesz, amennyiben a nyáron átigazol a Dortmundtól, ám ehhez még hozzá kell tenni a 40 millió eurós jutalékot, ezen felül pedig egy éves 50 millió euró környékén lévő fizetést is, így pedig már rögtön közel 200 millió euróra rúg az ügylet a Barca számára.

A klubot azonban köti egy szerződés, melynek értelmében minden 4 millió megtakarított euró után csak a negyedét, azaz egymillió eurót költhet el, de felmerült annak a lehetősége is, hogy lecserélik a Rakutent és a Bekót, az új szponzorok pedig közel 80 milliót hozhatnak majd a konyhára.