Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

A Független Benzinkutak Szövetsége komoly döntést hozott a megvásárolható üzemanyag mennyiségéről

Fotó: Unsplash/sippakorn yamkasikorn
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az FBSZ csütörtökön tartotta meg közgyűlését, melynek során egy olyan döntés született, mely jelentősen javíthatja az ország üzemanyag-ellátását.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) csütörtöki közgyűlésén úgy határozott, hogy a szövetségbe tartozó benzinkutak, valamint a társult vállalkozások szabadítsák fel meglévő készleteiket, s lehetőségeikhez képest korlátozás nélkül szolgálják ki ügyfeleiket a kis benzinkutakon.

Az Index megkereste a döntés kapcsán Egri Gábort, a szövetség elnökét, aki három okot is felsorolt a döntés kapcsán:

  • a szövetség ily módon kíván reagálni a sajtóban egyre gyakrabban felmerülő hírekre, miszerint az egyes hálózatokban nincs üzemanyag. „Ezért úgy döntöttünk, ezzel szeretnének javítani az ország ellátásbiztonságán” – mondta Egri Gábor;
  • e döntéssel szeretnék megmutatni a vásárlóiknak, hogy rendelkezésükre állnak, valamint a kis benzinkutak szolidaritást kívánnak vállalni az autósokkal;
  • mivel ezek a benzinkutak fontos szereplők a kereskedelemben és fontos árszabályozók voltak a piacon: az ársapka előtt olcsóbban tudták értékesíteni az üzemanyagokat a költséghatékonyság miatt, e döntéssel pedig ezt a szerepüket kívánják a továbbiakban is biztosítani.

Egri Gábor végezetül hangsúlyozta, a nagyvállalatoknak szolidaritásra lesz szükségük az árstop kivezetése után, ugyanis külső tényező miatt nyerték meg a piacot.