Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Letartóztatták a férfit, aki az atlantai FBI-iroda kapujának rohant autójával (videó)

Őrizetbe vettek egy férfit, aki hétfő délután belerohant járművével az FBI atlantai kirendeltségének kapujába.

Fotó: EPA/ERIK S. LESSER
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Tony Thomas, az FBI területi irodájának szóvivője szerint az incidens akkor történt, amikor egy dél-karolinai rendszámú jármű megpróbálta követni egy alkalmazott autóját a kapun keresztül. A szokásos protokollnak megfelelően a kapu sorompórendszere aktiválódott miután az alkalmazott autója áthaladt rajta, így a gyanúsított belerohant, a járműve pedig jelentős sérüléseket szenvedett.

Thomas elmondta, hogy a férfi kiszállt a járművéből, és megpróbált a kapun át az FBI atlantai kirendeltségének területére futni, ám a biztonsági személyzet azonnal elkapta. Elővigyázatosságból egy tűzszerész és egy keresőcsoport alaposan átvizsgálta a gyanúsított járművét, amelyről kiderült, hogy nem tartalmazott semmilyen fegyvert. Soron kívül Kibillent a Balaton, elöntötte a víz a badacsonyi strandot

Thomas megjegyezte, hogy a gyanúsítottnak nincs ismert kapcsolata az FBI területi irodájával, az incidens indítéka pedig továbbra is tisztázatlan. A hatóságok fontolgatják, hogy állami és szövetségi vádat emelnek az illető ellen.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.