Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
19,040 $

Évekre börtönbe kerül a férfi, aki megöléssel fenyegette az USA járványszakértőjét

Fotó: Anthony Fauci, az amerikai Országos Egészségügyi Intézetek (NIH) fertőző betegségekkel foglalkozó intézetének igazgatója a koronavírus-járványról tartott albizottsági meghallgatásán a törvényhozás washingtoni épületében, a Capitoliumban 2021. április 15-én. MTI/EPA/The New York Times/Pool/Amr Alkify

Szabó Kata

2022. augusztus 8. - 02:51

Az illető elégedetlen volt az Egyesült Államok járványkezelésével, ám mindezt nem épp a legkulturáltabb formában hozta nyilvánosságra.

Több mint három év börtönbüntetésre ítélték azt a nyugat-virginiai férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöli a Fehér Ház járványügyi szakértőjét, Dr. Anthony Faucit, amiért a világjárvány idején az amerikai elnök vezető tanácsadójaként dolgozott.

Az 57 éves Thomas Patrick Connally Jr. 37 hónapot kényszerül letölteni egy szövetségi börtönben, amelyet három év felügyelt szabadlábra helyezés fog követni, számolt be a fejleményekről az Igazságügyi minisztérium (WSJ). Erek L. Barron marylandi államügyész nyilatkozatában hozzátette, “mindenkinek joga van ahhoz, hogy kinyilvánítsa egyet nem értését, ám ahhoz nincs, hogy egy szövetségi tisztviselő életét bármilyen módon is fenyegesse.”

Connally a tárgyalások során elismerte, hogy ő volt a felelős a Faucinak küldött e-mailekért, melyek közül az egyikben az állt, hogy végigvonszolja az utcán, halálra veri, és a családjával együtt felgyújtja a 81 éves tanácsadót.

2021 áprilisában Conally egyetlen éjszaka alatt több mint öt ilyen üzenetet küldött a vezető amerikai járványügyi szakértőnek, ez pedig már elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy fenyegetéseit komolyan vegyék.