Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Áradások: egész éjszaka egy fába kapaszkodott egy spanyol fiú, így maradt életben

Az édesanyját és a nővérét megtalálták, az édesapját viszont még keresik.

...svg content...Fotó: A pusztítás nyomai a Madridtól délnyugatra fekvő Aldea del Fresno településen az özönvízszerű esőzések okozta áradások után 2023. szeptember 4-én. Előző nap rövid idő alatt hatalmas mennyiségű eső zúdult a térségre, a megduzzadt folyók és patakok kiléptek medrükből, utcákat árasztottak el, autókat sodortak magukkal, házakba törtek be. Kasztília-La Mancha tartományban két ember életét vesztette. Egyiküket autójával együtt sodorta el a víz, míg a másik áldozat beszorult a liftbe egy lakóépület vízzel elárasztott mélygarázsában. MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, Madrid polgármestere múlt vasárnap azt tanácsolta minden lakosnak, hogy maradjanak otthon, miután a főváros felkészült a Spanyolország egyes részeit sújtó özönvízszerű esőzésekre és viharokra.

A CNN beszámolója szerint a Dana nevet viselő vihar alaposan megtépázta az országot az utóbbi három napban: három halálos áldozatot követelt, mindemellett számos jármű és ingatlan megrongálódott Toledo tartományában. Soron kívül Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Egy 10 éves kisfiú pedig minden bizonnyal élete legnehezebb óráin van túl: egész éjszaka egy fába kapaszkodott a Madrid közelében található Aldea del Fresno településén, ahol a heves esőzések áradásokat okoztak.

A lap szerint a gyereknek akkor veszett nyoma, amikor a családja autója a megduzzadt Alberche folyóba esett hétfő este. Mint kiderült, édesanyját és nővérét még aznap este megtalálták, míg a fiút csak kedd reggel 8 óra körül. Hozzátették, az édesapát továbbra is keresik.

A Dana vihar előtt viszont erdőtűz és hőhullám is sújtotta Spanyolországot: a lángok mintegy 435 hektárnyi területen pusztítottak, több ezren áram nélkül maradtak, a vasúti közlekedés leállt, illetve számos faluból evakuálni kellett az embereket.  Előtte pedig Barcelonában vizet és sapkákat osztogattak a hajléktalanoknak a perzselő hőség miatt.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

A Manchester City egyik legjobb játékosa távozni akar

Váratlanul benyújtotta távozás szándékát a Manchester City egyik legjobb játékosa, ami komoly fejtörést okozhat Pep Guardiolának.

Baleset történt Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, sokan megsérültek

Szlovákia egyik legismertebb fesztiválján, a Trencsén melletti repülőtéren történt a baleset a Pohoda fesztiválon.