Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

F1 2022: több nézetből az utóbbi évek egyik leghorrorisztikusabb bukása a Brit Nagydíjról

Fotó: Csou Kuan-jü, az Alfa Romeo kínai versenyzője bukik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2022. július 3-án. MTI/EPA/Christian Bruna
not image

Takács Petra

2022. július 3. - 23:37

Zhou Guanyu nagyon sokat köszönhet a szerencsének, a biztonsági technológiának, elsősorban a Halónak.

A Forma-1 1950-ben indult útjára, és azóta nagyon sok pilóta vesztette életét, köztük legendákkal, jövőbeni bajnokokkal, feltörekvő tehetségekkel, veterán versenyzőkkel. Többségük minden bizonnyal életben maradt volna, ha akkoriban sokkal biztonságosabb az F1.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy évtizedekkel ezelőtt még nem tarthatott ott a sport, mint később, mert nem egy esetben a halálos balesetek után hoztak újabb és újabb biztonsági változtatásokat, és ez nemcsak az autókra, hanem a pályákra is vonatkoztak.

Ezekben a modern időkben rendkívül biztonságosak az F1-es autók, melyek több esetben is életet mentettek. A korábban sokat kritizált Halo is mentett már életeket, valószínűleg ez most is így volt Zhou Guanyu esetében, aki a Brit Nagydíj rajtját követően bukott óriásit.

A 23 éves kínai versenyző hálás a Halóért, mert tudja, hogy a biztonsági elem nélkül talán már nem lenne életben, vagy súlyosan megsérül. Végül semmi baja nem lett, de eleinte nagy volt a riadalom.

F1 2022: a Ferrarik őrülten látványos csatája a Brit Nagydíjról (videó)

Ha megnézzük a balesetről készült felvételeket, megértjük, hogy miért aggódtak ennyire az Alfa Romeo versenyzőjéért. Erre a linkre kattintva több szögből is megnézhetjük a bukást, ami egyenesen horrorisztikus volt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.