Éveken keresztül érkezhetnek a frissítések a Cyberpunk 2077-hez

CD Projekt Red
not image

Kulcsár Péter

2021. április 14. - 09:51

A CD Projekt Red stúdió fejlesztői kijelentették, hogy nem hagyják cserben a rajongókat, és folyamatosan azon lesznek, hogy kijavítsák a game hibáit.

A lengyel fejlesztői gárda vezetője, Adam Kicinski a Reuters hírügynökségnek adott interjújában elmondta, eszük ágában sem áll felhagyni a Cyberpunk 2077 optimalizációjával, ugyanis határozott céljuk, hogy még éveken keresztül támogassák a játékot.

“Nem gondolkodunk azon, hogy levegyük a polcokról a Cyberpunk 2077-et. Meg vagyunk győződve róla, hogy büszkék lehetünk a jövőben is a termékünkre, és még hosszú évek sikerei állnak előttünk.”

A Cyberpunk 2077 tavaly decemberben jelent meg, a rajt pedig enyhén szólva is ellentmondásosra sikerült, ugyanis míg a PC-s változat bugjai és glitchei ellenére úgy-ahogy játszható volt, addig a PS4-es és Xbox One-os verziók olyannyira dúskáltak a hibáktan és az alapvető gameplay-problémákban, hogy játszhatatlanná váltak.

Mindezek után a Sony levette online kínálatából a game-et, miközben rajongók milliói döntöttek úgy, hogy a hibák maradéktalan kijavításáig visszaigénylik azt a pénzt, amelyet előrendeléskor a Cyberpunk 2077-re költöttek.

Többen életveszélyes fenyegetésekkel bombázták a játék készítőit, ami nem volt fair dolog a részükről, bár a frusztráltságuk valamilyen szinten érthető, hiszen egy olyan címet kaptak 60 euróért cserébe a CD Projekt Redtől, melynek állapota fényévekre volt attól, hogy késznek lehessen nevezni.