Most akkor érkezik a Cyberpunk 2077 multiplayere, vagy sem?

Fotó: CD Projekt Red
not image

Kulcsár Péter

2021. április 1. - 10:21

A CD Projekt Red vezérigazgatója, Adam Kiciński legutóbb arról beszélt, hogy a következő AAA játékuk mégsem a Cyberpunk 2077 multiplayer módja lesz, hanem egy teljesen más projekt.

A lengyel stúdió korábban beharangozta, hogy a Cyberpunk 2077 multiplayere valójában egy különálló termék lesz, nem pedig a single-player bizonyos formájú DLC-je.

A Gamespot azonban kiszúrta, hogy a CD Projekt Red nemrég közzétett videójában a cég fejese, Adam Kiciński elmondta, teljesen más irányt vettek a fejlesztések, ezért nem egy meghatározott game-re fognak összpontosítani, hanem egy nagyobb projektre, amellyel egy franchise-ként integrálhatják a rendszereket az új játékokba.

Hogy mindez mit jelent, pontosan nem lehet tudni, az elmondottak alapján arra a következtetésre juthatunk, hogy a Cyberpunk 2077 multiplayerét más AAA címekkel szemben elhanyagolták, ezáltal eltolódhat a megjelenése.

A CD Projekt Red szerint a multi leghamarabb 2022-ben kerülhet piacra, ám arról nem szólt a fáma eddig sem, hogy milyen játékelemekkel, illetve újításokkal dobhatják fel a game-et.

Kiciński közleményében hozzátette, a CD Projekt Red terve, hogy a jövőbeni játékok fejlesztésére fókuszáljanak, egyúttal kiemelte, az online komponensek problémamentes implementálása, valamint az új technológiák finomhangolása lesz a fő céljuk az elkövetkező években.

Ugyanebben a videóban magyarázatot kívántak adni a fejlesztők arra is, miért csúszott a Cyberpunk 2077 megjelenése, illetve azt is kivesézték, mi állt a pocsék rajt és a bughalmazok mögött, melyeket mind a mai napig nem sikerült kijavítaniuk.