Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Megtörten nyilatkozott egy szemtanú az Esztergom-Nyerges Rally után

Az Esztergom-Nyerges Rallyn történt tragédia után egy szemtanú nyilatkozott az M1-nek a kórházban, elmesélvén a részleteket.

Fotó: Összetört versenyautó az Esztergom-Nyerges Rally helyszínén, Bajót közelében 2024. március 24-én. Az első információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek, amikor a raliversenyen egy jármű eddig tisztázatlan okból lesodródott az útról és a nézők közé hajtott Lábatlan és Bajót között. MTI/Bodnár Boglárka
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Megrázó hírek láttak napvilágot vasárnap délután, amikor kiderült, hogy négy ember életét vesztette az Esztergom-Nyerges Rallyn. A raliautó valamilyen oknál fogva megcsúszott, majd a nézők közé csapódott, mely több ember életébe került. Röviddel a tragikus baleset után mentőautók és mentőhelikopterek jelentek meg a helyszínen.

Egy közeli felvétel is készült a tragikus pillanatról, amin tisztán látni, ahogyan a raliversenyző hirtelen elveszíti az uralmát az autó felett, majd megtörténik a halálos csattanás. Egy gyermeket életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, míg egy felnőttet súlyos sérülésekkel, hat másikat – köztük egy gyermeket – könnyebb sérülések miatt vettek át ápolásra. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Az egyik szemtanú, aki saját maga is megpróbált segíteni az áldozatok újraélesztésében, a kórházban nyilatkozott megtörve az M1-nek. „Sajnos a kezeink között kettő úr elment, és nagyon nehéz volt megbirkózni az eseményekkel. Főleg azzal, hogy az egyik családtag folyamatosan könyörgött nekünk, hogy hozzuk vissza.”

A nézők között voltak, akik egészségügyi képesítéssel is rendelkeztek, így azonnal a sérültek segítségére siethettek, de nem jártak sikerrel, négy ember életét már nem lehetett megmenteni. „Azt gondolom, hogy nagyon nehezen fogjuk ezt mi is feldolgozni, és tényleg azt kívánom a családtagoknak, hogy próbáljanak megnyugodni… ebben… nem tudok mit mondani. Nagyon nehéz volt a helyszínen.”

A vidéki raliversenyt azonnal félbeszakították, és megkezdték a vizsgálatokat a rendőrség és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség bevonásával. A vizsgálatokat segíthetik a helyszíni felvételek, illetve a Škoda Fabiában készült onboard felvétel. Egyelőre nem nincs arról információ, volt-e belső kamera az autóban, és ha igen, az működött-e a tragédia idején.