Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,74 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
456,98 Ft
Bitcoin
68,589 $

Észak-Korea már egy „szuper-nagy” robbanófejet tesztelt

Az állami média jelentése szerint Észak-Korea nemrég egy új robbanófejet tesztelt a cirkálórakétájához, mely igencsak méretesre sikeredett.

...svg content...Fotó: EPA/KCNA EDITORIAL
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea folytatja a rakétateszteket, sorra lövi ki a rakétáit, amikkel feszültséget generál a térségben. Sőt, Kim Dzong Un kijelentette, készen kell állniuk az esetleges háborúra, és ennek megfelelő készültséget rendelt el a hadseregtől, hogy adott esetben azonnal reagálni tudjanak az eseményekre.

Az állami média most arról jelentett, hogy Észak-Korea egy stratégiai cirkálórakétához tervezett szuper-nagy robbanófejet tesztelt, miközben egy új típusú légvédelmi rakétát is szabadjára engedett. Az Al Jazeera azt írja, péntek délután hajtották végre a próbalövést, melynek ideje alatt levegőbe emelkedett az új típusú légvédelmi rakéta. Soron kívül Változékony időnk lesz az első nyári hétvégén

A KCNA hozzátette, elértek egy bizonyos célt a teszt során, viszont további részleteket nem tettek közzé. Április elején pedig azt az új, közepes és nagy hatótávolsággal bíró szilárd hajtóanyaggal működő hiperszonikus rakétát tesztelték, mely gyorsabb indítást tesz lehetővé. Többek között olyan interkontinentális rakétákkal is rendelkeznek, amikkel az USA területe is elérhetővé vált számukra.

Az USA és Dél-Korea továbbra is azzal vádolja Észak-Koreát, hogy tüzérségi lövedékeket és más eszközöket biztosít Oroszországnak az Ukrajna elleni háborújában, amit az oroszok és az észak-koreaiak is tagadnak.