Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Észak-Korea hadüzenetnek fogja fel, ha belenyúlnak a műholdas projektjükbe

Észak-Korea előre jelezte, hadüzenetként fognak tekinteni arra, ha bármilyen külső beavatkozást is tapasztalnak a műholdas projektjükben.

Fotó: EPA/South Korean Army's 11th Infantry Division
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea nemrég sikeresen pályára állította az első kémműholdját, amit több sikertelen próbálkozás előzött meg. Nem sokkal később már az USA katonai támaszpontjairól készítettek fotókat.

Az USA és szövetségei elítélik Észak-Korea projektjét, mivel azt az ENSZ papíron tiltja. Ennek ellenére az elzárt ázsiai ország újabb kémműholdakat tervez fellőni, amivel a védelmi képességeiket akarják javítani. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Észak-Korea most közölte, hadüzenetként fogják értékelni, ha bármilyen beavatkozást is tapasztalnak. Hozzátették, ebben az esetben mozgósítanák a háborús elrettentő erejüket, ha úgy érzik, támadás fenyegetné a stratégiai eszközeiket.

A CNA azt írja, a KCNA a közleményében megjegyezte, Észak-Korea fontolóra venné, hogy az USA kémműholdjait kilője. Az amerikai űrparancsnokság egyelőre csak annyi reagált, Washington képes megakadályozni, hogy Észak-Korea kémműholdjai fontos információkat szerezzenek.

Arra azonban nem tértek ki, hogy ez technikai szinten mit jelentene, de egy kémműholdat anélkül is ártalmatlanná lehet tenni, hogy azt fizikai behatás érné. Az USA számos technológiával rendelkezik ahhoz, hogy zavart okozzon az észak-koreai rendszerekben.