Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Tomboló forróság: közel 50 fokot mértek egy észak-indiai városban

De az ország több részén is tikkasztó a hőség, emellett víz- és áramhiány is tapasztalható.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

India északi részén csütörtökön több helyen is 45 Celsius-fok feletti hőmérsékletet regisztráltak: a Rádzsasztán állambeli Barmerban például 48,8 fokot. Az indiai meteorológiai hivatal közlése szerint a tikkasztó hőség folytatódik, amelyre valószínűleg egészen szerdáig lehet számítani.

A BBC beszámolója alapján több régióban is víz- és áramhiány tapasztalható, illetve Delhiben is nagy a meleg, ott a hét folyamán 45-46 fokot mértek. Ám ez egyes szakértők szerint 50-nek érződik a magas páratartalom miatt. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A városban attól tartanak, hogy a hőségtől egyre többen lesznek rosszul – holott a számok már így is emelkedőben vannak –, így speciális létesítményeket állítottak fel, hogy gyors ellátást kaphassanak azok, akiknek szüksége lesz rá.

„Egész nap kimerültnek érzem magam. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy bénító a forróság Delhiben. Ez pedig a házban is érződik, ahol légkondicionáló nélkül szintén kibírhatatlan lenne” – nyilatkozta a lapnak egy helybeli, hozzátéve, hogy délutánonként ki sem lép otthonról.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy rekordmagas hőmérsékleteket regisztráltak Mexikó több városában, az országos áramkimaradásokat okozó perzselő hőhullám pedig az elektromos hálózatot is megterhelte.