Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

19 ember vesztette életét villámcsapások következtében Indiában

Bihar állam keleti részén legalább 19 ember vesztette életét villámcsapások következtében.

...svg content...Fotó: Unsplash/Josep Castells
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Az indiai állami rádió, az All India Radio szombati beszámolója szerint a tragikus események során további hét személy szenvedett sérüléseket. Az elmúlt 24 órában Bihar tíz körzetét sújtották heves esőzések és zivatarok, melyek során számos villámcsapás történt.

A jelentések szerint az áldozatok többsége mezőgazdasági munkát végző ember volt, akik az eső elől fák alatt kerestek menedéket, döntésük azonban viharos időjárási körülmények között különösen veszélyesnek bizonyult. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Az Indiai Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki, előrejelzésük szerint a következő 24 órában Bihar nagy részén rendkívül heves esőzések várhatók, mennydörgéssel és villámlással kísérve. A figyelmeztetéstől azt várják, hogy a lakosság fokozott óvatossággal jár majd el és kerülni fogják a kockázatos helyzeteket.

A villámcsapások okozta halálesetek nem számítanak ritkaságnak Indiában. MA monszun időszak kezdetével minden évben több száz ember veszíti életét hasonló körülmények között.

Az indiai hatóságok folyamatosan dolgoznak azon, hogy javítsák a korai figyelmeztető rendszereket és oktatási programokat indítsanak a lakosság számára, hogy csökkentsék a villámcsapások okozta tragédiák számát. Ennek ellenére a probléma továbbra is komoly kihívást jelent az ország számára, különösen a vidéki területeken.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Magyar Péter tagadja, hogy vezetőnek és politikusnak készült volna

Magyar Péter most azt állítja, vezetőnek és politikusnak sem készült, amiben sokan kételkednek, látván azt, hogyan építette fel magát.