Sokkal értékállóbb az iPhone 12, mint a többi Apple-okostelefon

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021.július.21 - 11:29

Nemcsak eladás tekintetében, hanem értékének megőrzése szempontjából is mérföldekkel előzi a cupertinói techóriás korábbi termékeit az iPhone 12 modellszéria.

A megjelenés utáni első hat hónapban az iPhone 12 modellek átlagosan 34,5 százalékot veszítettek értékükből, míg ugyanennyi idő alatt az iPhone 11 készülékek 43,8 százalékkal estek vissza, így kijelenthető, hogy az új generációs okostelefonok sokkal jobb vételnek számítanak.

A MacRumors hírportál elemzéséből kiderült, hogy míg az iPhone 11 értékvesztése folyamatosnak bizonyult, addig utódja esetében csak enyhe csökkenés tapasztalható, ami annak a jele, hogy egyrészt népszerű mobiltelefonról van szó, másrészt az emberek készek megadni a felkínált vételárakat.

Az iPhone 11 Pro rendkívül gyengének bizonyult értékállóság tekintetében, az elmúlt 21 hónapban több mint 56,9 százalékot veszített meritumából, miközben az iPhone 12 Pro Max ugyanezen mutatójának prognózisát 49,2 százalékban állapították meg az elemzők.

Átlagban mindkét modellszéria darabjainak értéke 40-50 százalékkal csökkent a bemutatót követő első négy hétben, az áruk azonban még hónapokon keresztül stabil maradt, ami jó hír az Apple-nek profitmaximalizálás szempontjából.