Befejezte az iPhone 12 mini gyártását az Apple

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. június 26. - 03:46

Minden jel arra utal, hogy bár komoly népszerűségnek örvendett megjelenéskor az iPhone 12 mini, az eladási adatok nem úgy alakultak, mint ahogyan azt korábban prognosztizálták, ezért leállították a gyártási folyamatokat.

A TrendForce értesülései szerint iPhone 12 miniből nem terveznek többet összeszerelni a cupertinóiak üzemeiben, ezért idejekorán befejeződött a kompakt méretekkel megáldott okostelefon életciklusa.

Az Apple hivatalos weboldalán ezzel szemben még megtalálható a készülék, ám minden bizonnyal csupán a készlet erejéig kaphatóak, utána már többé nem vásárolhatjuk meg a kisebb kijelzővel ellátott iPhone-t.

Miközben a 12-es széria rendkívül jól teljesített a piacon, legyen szó éppen az alapmodellről, a Pro-ról és a Pro Maxról, addig a mini alulmúlta a vállalat előzetes terveit, így amellett döntöttek, hogy nem folytatják tovább a készülék gyártását.

Az iPhone 12 mini az egyik legolcsóbb iPhone volt, amit valaha is piacra dobtak, a maga 799 eurós kezdőárával sokak számára kecsegtető alternatívája lehetett a nagyobb modelleknek, igaz a legtöbb ember ódzkodott tőle a kisebb akkumulátor-kapacitása miatt.

Mivel az eladások alig 5 százalékát tették ki a minik, ezért az Apple a következő generációs iPhone-ok őszi piacra dobása előtt eltávolította a cég palettájáról az ambiciózus terméket.