Apple-termékeket kezdtek el árusítani az LG hivatalos mobil üzleteiben

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.június.22 - 03:16

Miután az LG bejelentette, hogy végérvényesen kivonul a mobilpiacról, sokan azt feltételezték, hogy a hivatalos üzletek üresen fognak tátongani, ez viszont nem valósult meg.

A Business Korea értesülései szerint a dél-koreai gyártóval intenzív tárgyalásokba kezdett az Apple, ugyanis meg szeretnék vásárolni a kiüresedett épületeket, melyekben korábban kizárólag LG-termékeket értékesítettek, így bennük iPhone-okat árulhatnának.

Egyelőre nem lehet biztosra venni, hogy valóban realizálódik az átadás, bár a cupertinóiakat ismerve mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az LG üzleteiből Apple-viszonteladó központok legyenek, szélesítve ezzel az egyébként sem szűk portfóliójukat.

Egy másik bökkenő az ügylet kapcsán, hogy az LG boltjainak egy részében csak a mobilrészleg vált üressé, a laptop-divízió továbbra is aktívan üzemel, ami nem jó hír az Apple-nek, hiszen éppen a MacBookok vetélytársaként piacra dobott LG Gram számítógépeket árulják ezeken a standokon.

Furcsa lenne tehát látni egy LG Best Shopban, hogy szinte egymás mellett van a polcon egy Gram-készülék, illetve egy iPhone vagy MacBook, főleg úgy, hogy az utóbbi az egyik nagy konkurenciának számító rivális cég terméke.

A végső döntés tehát még várat magára, leghamarabb július-augusztus végén várható előrelépés az ügyben, addigra ugyanis az LG Electronics összes mobil részlege bezárhat; igaz, a gyárakban már rég befejeződött az okostelefonok összeszerelése.