Végleg bezárt az LG mobilrészlege, ezentúl háztartási gépeket fognak gyártani

MTI/EPA/Yonhapnews
not image

Kulcsár Péter

2021. június 2. - 12:58

A dél-koreai gyártó még április elején jelentette be, hogy felhagynak az okostelefonok gyártásával, helyette pedig a piac más szegmenseire fókuszálnak majd.

Az Asiae hírportál jelentéséből kiderült, az LG okoseszközöket előállító gyártósorain május 31-én álltak munkába utoljára a cég alkalmazottjai, és ezután kizárólag háztartási gépeket fognak összeszerelni az üzemben.

Az LG mobilok tulajdonosainak cseppet sem kell aggódniuk, a vállalat ugyanis még korábban biztosította ügyfeleit arról, hogy egészen négy éven keresztül megkapják a modellek a szükséges frissítéseket, így Android 13-ig érkezhetnek az update-ek a telefonokra.

Az LG Electronics vietnami üzemében már minden készen áll arra, hogy háztartási cikkeket szereljenek össze, az ehhez a folyamatokhoz szükséges gépeket és szerkezeteket már az elmúlt hetek alatt elszállították a helyszínre.

A Hải Phòngban található gyárat még 2015-ben építette a dél-koreai techóriás azzal a szándékkal, hogy benne a legsikeresebb TV-ket és mobiltelefonokat készítsék el, ezáltal munkát adva a környékbeli vietnami állampolgároknak, fellendítve a két ország gazdaságát.

A váltás közben egészen érdekes fordulatok történtek, az Apple Korea például arra buzdítja az LG-júzereket, hogy cseréljék be okostelefonjaikat vadonatúj iPhone 12 és iPhone 12 miniért, egyes üzletek például 135 amerikai dollárt kínálnak egy-egy Velvet modellért cserébe.