Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Erdogan kiakadt, szerinte politikai döntéssel sújtották a török válogatottat

Az Európa-bajnokság negyeddöntőjében Hollandia ellen elszenvedett vereség után Törökországban élénk vita bontakozott ki a UEFA Merih Demirallal kapcsolatos döntése miatt.

...svg content...Fotó: Török szurkolók a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Ausztria-Törökország mérkőzést nézik a dortmundi szurkolói zónában 2024. július 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

Mint ismert, Demiral a bizonyos körökben szélsőséges csoportként számon tartott Szürke Farkasok szimbólumával ünnepelt az Ausztria elleni mérkőzésen szerzett gólja után, amiért az UEFA kétmeccses eltiltást szabott ki rá. A török vezetés szerint a lépés túlmutat a sport keretein, és politikai indíttatású.

Recep Tayyip Erdogan török elnök Berlinből hazatérve úgy fogalmazott, véleménye szerint a UEFA elhamarkodottan hozott ítéletet, amely árnyékot vetett a mérkőzésre. „Őszintén szólva a Merihre kiszabott kétmeccses eltiltás komoly árnyékot vetett a bajnokságra. Ezt lehetetlen megmagyarázni, ez egy tisztán politikai döntés”, hangsúlyozta Erdogan. Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

A török szurkolók körében is nagy felháborodást keltett Demiral eltiltása, ezért a hollandok elleni mérkőzésen a lelátókon számos Szürke Farkasok jelkép és Demiral-fotó volt látható, hogy kifejezzék szolidaritásukat a játékossal.

A török politikai élet más szereplői is megszólaltak az ügyben, Devlet Bahceli, a Török Nemzetgyűlés elnöke például egészen odáig ment, hogy Törökországnak tiltakozásuk jeleként valójában nem is kellett volna pályára lépnie a hollandok ellen.

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.