Erdő Péter szerint nagyszerű élmény volt Ferenc pápa magyarországi látogatása

Budapest, 2023. április 30. Ferenc pápa repülõgépe távozik a Liszt Ferenc-repülõtérrõl 2023. április 30-án. Az egyházfõ háromnapos apostoli látogatáson tartózkodott Magyarországon. Az elõtérben háttal Novák Katalin köztársasági elnök és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A bíboros szerint Ferenc pápa megtapasztalta a magyarok szeretetét.

Erdő Péter bíboros a Magyar Kurírnak értékelte a pápa látogatását, alig egy órával azt követően, hogy felszállt a repülőgépe, mellyel véget ért háromnapos magyarországi útja.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Elmondta, hogy bár Ferenc pápa már a 87. évében van, fáradhatatlanul vitte végig a programokat, aki „mindvégig az optimizmust, az élet értékébe vetett hitét, bizalmát sugározta”.

Kiemelte a Kossuth téri találkozásokat, ahová Erdő Péter is elkísérte a pápamobillal, és ahol „sokan nyújtották oda neki a kisgyermeküket, ő pedig megállítva a menetet fáradhatatlanul megáldotta, megcsókolta a hozzá emelt kicsinyeket.”

Úgy vélte, hogy ez egy életre szóló élmény lehet mind a szülők, majd később a gyerekek számára is, hiszen „ezek a gesztusok, amiket nem kényszerűségből, hanem szívből jövően, emberien, szeretetből tett meg.”

Hozzátette, hogy Ferenc pápa sokat foglalkozik Európával. A bíboros visszaemlékezett egy 2014-es, közös útjukra, melynek során elkísérte őt Strasbourgba, ahol az egyházfő beszédet tartott az Európai Parlamentben és az Európa Tanácsban.