Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Már ma kitehetik Oroszországot az Emberi Jogi Tanácsból

Az ENSZ szavazására a mai napon kerül sor, miután egyre több felvétel lát napvilágot a Kijev közelében megölt civilekről.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Legutóbb arról szóltak a hírek, hogy Mariupolban több mint 5000 civil vesztette életét az ukrajnai háborúban. Számos esetben folytatnak vizsgálatot az elhunyt civilek körül, miután többeket kivégezhettek, megcsonkítottak, és sok gyerek is életét vesztette.

Mint arról a Sky News is beszámolt, az ENSZ ma szavaz arról, hogy felfüggeszti-e Oroszország tagságát az Emberi Jogi Tanácsból. Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete döntött úgy, hogy napirendre hozza a szavazást, válaszul azokra az állításokra, melyek szerint az orosz erők civilekkel végezhettek Kijev közelében. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Emellett számos más olyan szankciót hozhatnak, amik érzékenyen érinthetik az orosz gazdaságot. Az amerikai szenátus is szavazni fog, most arról, hogy betiltják-e a orosz olajimportot, melynek szintén súlyosabb következményei lehetnek. Joe Biden, az USA elnöke szerint a gazdasági szankciókkal Oroszország minden nyereségét elveszítheti, amit az elmúlt 15 évben szerzett.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.