Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,38 Ft
Euró
390,79 Ft
Font
464,33 Ft
Bitcoin
65,928 $

22 éve eltűnt amerikai hegymászó maradványait találták meg Peruban

2002 júniusában jelentették be az 59 éves férfi eltűnését.

...svg content...Fotó: Unsplash
Dél-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi rendőrség hétfői közlése szerint egy amerikai hegymászó, William Stampfl mumifikálódott holttestét találták meg, aki 22 évvel ezelőtt tűnt el a perui Huascarán-hegy megmászása közben. A beszámoló szerint 2002 júniusában jelentették be az 59 éves férfi eltűnését, akit lavina temetett maga alá.

A keresési és mentési munkálatok sajnálatos mód eredménytelenek voltak – teszik hozzá. A perui rendőrség szerint a globális felmelegedés miatti olvadás hozta felszínre a holttestet, amely viszonylag épen maradt, s ezzel együtt Stampfl ruhái és felszerelése is. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

De az útlevelét is megtalálták a holmijai között, így a rendőrség azonosítani tudta a holttestet – derül ki a South China Morning Post beszámolójából. Múlt hónap elején azt is megírtuk, hogy halálra zúzta magát egy hegymászó az Alpokban.

Mint kiderült, az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsán történt a halálos baleset, melynek áldozata egy 35 éves hegymászó. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Suhajda Szilárd felesége szerint nem hozhatják le férje testét a Mount Everestről.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.

Elgázolt egy kerékpárost, majd házfalnak ütközött egy autós Nagyatádon

Súlyos baleset történt Nagyatádon, ahol egy autós elgázolt egy kerékpárost, majd egy házfalnak csapódva állt meg.

78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

Magyarországnak végre kell hajtania az EU Bíróságának ítéletét, és 45 napon belül ki kell fizetnie a menekültügyi pénzbírságot – áll a kormánynak címzett friss levélben.