Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,786 $

Elképesztő mennyiségű chipet vásárol az Nvidiától a Tesla

Elon Musk szerint csak idén 3-4 milliárd dollárért vásárol Nvidia-chipeket a Tesla. Közben több ezer Nividia-chipet irányítanak át a Teslától Musk más vállalkozásaihoz.

...svg content...Fotó: MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Közel 12 ezer, eredetileg a Tesla számára szállított Nvidia H100 grafikus chipet irányított át két másik vállalatához, az X-hez és az xAI-hoz. Az X-en megjelent posztjában az üzletember megerősítette a chipek átcsoportosítását:

Mint fogalmazott, a Teslának nem volt hová küldenie az Nvidia-chipeket, hogy bekapcsolja őket, így azok csak egy raktárban maradtak volna. Ám ez nem arra utal, hogy a Teslánál ne lenne szükség a chipekre, a vállalat egy szuperszámítógép építésén dolgozik az önvezető technológia fejlesztéséhez. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Musk szerint a Tesla Giga Texas már majdnem készen van, és végül 50 ezer H100-as Nvidia-chipet használ majd a cég önvezető funkciójának, az FSD-nek a képzéséhez. A milliárdos hozzátette: a Tesla idén 3-4 milliárd dollárért vásárol majd Nvidia-chipeket – írja a CNBC.

A Tesla árfolyama idén 30 százalékot esett, az Nvidia árfolyama 135 százalékot emelkedett – jegyzi meg a Portfolio. Április végén egyébként arról is beszámoltunk, hogy minden egyes eladott Cybertruckját visszahívta a Tesla, egy videóból pedig az is kiderült, mi volt a probléma.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.