Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Minden egyes eladott Cybertruckját visszahívja a Tesla, videón a probléma

A Tesla hivatalosan is bejelentette, hogy a gyorsítópedál burkolatának hibája miatt visszahívja az ügyfeleknek leszállított összes Cybertruckot.

...svg content...Fotó: Unsplash/Sven Piper
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Visszahívást adott ki a Tesla a jelenleg az ügyfeleknél lévő összes Cybertruckra, ami jelen pillanatban 3878 darabot jelent. A probléma egy, az összeszerelési folyamat során végzett nem engedélyezett módosításból ered, amelynek során a pedálbetétek felszerelését könnyebbé tevő kenőanyagot használtak.

Ez a kenőanyag azonban veszélyeztette a ragasztás minőségét, így adott esetben a fémborítású burkolat leválhat, a pedál pedig lenyomott helyzetben elakadhat. Egy ilyen forgatókönyv egyértelműen balesetveszélyes helyzetet eredményezne, ugyanis a jármű irányíthatatlan gyorsulását okozhatja. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Bár a jármű olyan biztonsági funkcióval van felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a fékrendszer felülbírálja a gyorsítópedált és azonnal leállítsa az autót, legalább egy olyan esetről tudni, amikor a jármű tulajdonosa ennek a problémának köszönhetően egy villanyoszlopnak ütközött, mielőtt a járművet meg lehetett volna állítani.

A Tesla megerősítette, hogy a felfedezett hiba fizikai ellenőrzést és a pedálrendszer esetleges átdolgozását igényli, így az a szokásos szoftverfrissítésekkel nem orvosolható. A vállalat a tervek szerint a mai naptól kezdve minden érintett Tesla-üzletet és szervizközpontot értesít a visszahívásról, az érintett ügyfelekkel pedig felveszik a kapcsolatot, hogy intézkedjenek az ellenőrzésekről és a szükséges javításokról.

A mostani visszahívás egy meglehetősen nehéz időszakban történik, ugyanis a Tesla a csökkenő eladási számok és romló gazdasági eredmények miatt nemrég minden tizedik munkavállalóját elküldte.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.