Elit társasághoz csatlakozhat a triplázással a Manchester City

TÉMÁK:
#Manchester City
Manchester, 2023. június 6. Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje sajtóértekezletet tart Manchesterben 2023. június 6-án, négy nappal a labdarúgó Bajnokok Ligájának Manchester City - Internazionale döntõje elõtt. Az angol és olasz csapat az isztambuli Atatürk Olimpiai stadionban lép pályára. MTI/AP/Jon Super
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Szombaton eldől, képes-e megbirkózni a nyomással Pep Guardiola csapata.

Az angol bajnok és FA Kupa-győztes Manchester City lehet a nyolcadik triplázó európai csapat, amennyiben szombaton megnyeri a labdarúgó Bajnokok Ligája isztambuli döntőjét.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A Bayern Münchennek és az FC Barcelonának már kétszer is összejött az a bravúr, hogy a legrangosabb európai kupasorozat mellett megnyerte hazája bajnokságát és kupasorozatát is.

A bajor és a katalán együttesen kívül még a skót Celtic Glasgow, az egyaránt holland Ajax Amsterdam és PSV Eindhoven, az angol Manchester United, valamint a Manchester City döntőbeli riválisa, az olasz Internazionale volt képes ilyen kimagasló szezont produkálni. Legutóbb 2020-ban a Bayern München tudott triplázni.

A triplázó európai labdarúgócsapatok:
2: Bayern München (német) – 2013, 2020, FC Barcelona (spanyol) – 2009, 2015
1: Celtic Glasgow (skót) – 1967, Ajax Amsterdam (holland) – 1972, PSV Eindhoven (holland) – 1988, Manchester United (angol) – 1999, Internazionale (olasz) – 2010

MTI