Elindult a Google Pay szolgáltatás a K&H Banknál

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.április.7 - 19:38

Magyarországon először a K&H Bank ügyfelei vehetik igénybe a Google mobilfizetési megoldását.

A HVG riportjából megtudhattuk, hogy közel öt évig tartó várakozást követően 2020 végén Magyarországra is megérkezett a Google Pay.

Már olyan magyar bank is van a K&H révén, ahol használni lehet a Google Pay szolgáltatást, amely április 6-tól kezdődően elérhető bármilyen fizetés esetén a bankcsoporthoz tartozó portálokon.

A hitelkártyákat éjszaka óta regisztrálni lehet a K&H mobilos applikációjában, máshol azonban ezt egyelőre nem tehetjük meg, ugyanis a Google Pay alkalmazás hivatalosan még nem elérhető hazánkban.

Bíró Pál, a Google Magyarország country managere sem tudta megmondani, pontosan mikor várható az app megjelenése, azonban könnyen lehet, hogy az elkövetkező hónapokban már számíthatunk rá.

A K&H 2019 decemberében bevezette az Apple Payt, a Google Pay azonban sokkal több ügyfelet érint majd, hiszen a magyar piacon jóval több az androidos készülékeket használó júzer.

A kártyát néhány kattintással tudják regisztrálni az ügyfelek, attól fogva pedig már használatba is vehetik a szolgáltatást – magyarázta Német Balázs, a K&H Bank innovációs vezetője.