Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Elhunyt a lágymányosi házrobbanás egyik sérültje, gáztűzhely okozhatta a tragédiát

Kettőre emelkedett a tragikus fővárosi baleset halálos áldozatainak száma.

Fotó: illusztráció | unsplash
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint arról korábban beszámoltunk, pénteken hatalmas robbanás rázott meg egy Kruspér utcai társasházat, ahol egy harmadik emeleti lakás gyulladt ki. A XI. kerületi házhoz hat járművel vonultak ki a tűzoltók, mintegy 50 embernek pedig azonnal el kellett hagynia az épületet.

A robbanás akkora erejű volt, hogy egy válaszfalat is kidöntött, a tűz ezt követően a mellette található lakásra is átterjedt. A romok között egy 96 éves, mozgáskorlátozott hölgyet találtak, akin már nem lehetett segíteni. A legfrisseb információk szerint egy konyhai gáztűzhely robbant fel.

A hajnali baleset miatt két másik személy is súlyos sérülésekkel került kórházba, mint azt az RTL közölte, egy 58 éves férfi, aki a másik lakás konyhájában tartózkodott, égési sérülései következtében vesztette életét. Feleségét szintén kórházban ápolják, jelenleg válságos állapotban van.

Az érintett társasházban több lakás, köztük a robbanásban érintettek, valamint az alattuk lévő is lakhatatlanná vált. A többi szomszéd ugyanakkor már visszaköltözhetett, a szakemberek pedig visszaállították a villany és a gázszolgáltatást is. A robbanás egy önkormányzati lakásban következett be, amit néhány hónappal ezelőtt újítottak fel.