Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Elaludt a volán mögött, frontálisan ütközött a szemben haladó gépkocsival egy soproni férfi

Fotó: ugyeszseg.hu
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozásának vétsége miatt indult eljárás azzal a tehergépkocsit vezető férfival szemben, aki frontálisan ütközött egy másik járművel.

A vádirat szerint a férfi 2020. január 3-án reggel a munkáltatója tehergépkocsiját vezette a 8119. számú úton Környe irányából Tata felé – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

A férfi vezetés közben elaludt, emiatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsival.

Az ütközést követően a tehergépkocsi a menetiránya szerinti jobb oldali, míg a vétlen  nő által vezetett személygépkocsi a bal oldali vízelvezető árokba sodródott.

A baleset következtében a vétlen nő nyolc napon túl gyógyuló ujjtörést, és  kézközépcsonttörést szenvedett, a bal kéz mozgáskorlátozottsága maradandó fogyatékosságként értékelendő.

A tatabányai rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség azt  indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és végleges hatályú járművezetéstől eltiltást szabjon ki.