Dollár
431,80 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
19,505 $

Ekkor tetőzhet leghamarabb Magyarországon a harmadik hullám

Nyíregyháza, 2021. március 3. Gulyás Gábor háziorvos beoltja egyik páciensét a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával nyíregyházi rendelőjében 2021. március 3-án. MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021. március 4. - 07:08

Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak beszélt arról, hogy szerinte mikor tetőzhet leghamarabb a harmadik hullám Magyarországon.

A jobb hírek közé tartozik, hogy Magyarország már több mint 31 millió vakcinát kötött le és időközben felgyorsították az oltási folyamatot. Ez azt is jelenti, hogy hét napon belül több mint félmillió ember kaphatja meg az oltását.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Müller Cecília országos tisztifőorvos arra is megkérte az embereket, hogy ne válaszoljanak a hivatalos oltási SMS-ekre, mert azok behívók, tartalmazván az oltási helyet és időpontot. Zacher Gábor pedig azt mondta, szerinte teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát kapjuk meg.

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mikor lehetünk túl a harmadik hullámon, ami az eddigi legagresszívebb. Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak adott interjújában úgy fogalmazott, március végén tetőzhet leghamarabb az aktuális hullám, tehát még hetek lehetnek hátra.

A szakember szerint elképzelhető, hogy azok, akik a harmadik hullám ideje alatt lettek súlyos betegek, már a brit variánst kaphatták el. Ez a mutáció másfélszer gyorsabban képes terjedni, mint az eredeti vírus és akár néhány hét alatt meghatározóvá tud válni.

„Az a kérdés, hogy ezt a felfutó szakaszt mikor sikerül megállítani. Azt értem a legoptimistább forgatókönyv alatt, ha beigazolódik ez a dolog, azaz szerencsét hoz minden komponensével, oltás hatásosságával, oltóanyag rendelkezésre állásával, oltási hajlandósággal, és tényleg igaz az, hogy kifejti április elejére a hatását, akkor – mondom, itt a ha – az jelentheti azt, hogy március végére meg tudjuk fogni ezt a dolgot és tetőzni tud.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.