Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,95 Ft
Euró
394,36 Ft
Font
468,84 Ft
Bitcoin
64,330 $

Egyre többen esnek ki a gyárak termeléséből a koronavírus miatt

Egyes helyeken 15-20 százalékos kiesésről beszélnek, miközben a gyárak gyakran eltitkolják a valós adatokat.

...svg content...Mosonmagyaróvár, 2021. március 19. Krankovits Tamás termelési vezető a mozzarella sajt állagát ellenőrzi az Óvártej Zrt. mosonmagyaróvári üzemében 2021. március 19-én. A 2013 óta olasz tulajdonban lévő Óvártej Zrt. 1,1 milliárd forint értékben épít egy 1200 négyzetméteres csarnokot és szerez be olyan gépeket, amelyekkel húsz százalékkal tudja növelni kapacitását. A fejlesztéssel - amelyet az állam 294 millió forinttal támogat - 135 ember munkahelyét védik meg. MTI/Krizsán Csaba
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Vasas Szakszervezet szerint ki kellene vizsgálni a helyenként 15-20 százalékos kiesés problematikáját, a munkaadók azonban úgy gondolják, csupán vaklármáról van szó.

László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a Népszavának adott interjújában arról beszélt, van olyan termelőegység, ahol már 30 százalékra nőtt a kiesés, ezért már egy rövid távú gyárbezáráson is gondolkodtak. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

A vállalatok az alelnök szerint titkolóznak az ügyben, legtöbb esetben titoktartási nyilatkozatokat íratnak alá a munkavállalókkal olyan üzemekben is, ahol hetente két tesztelés zajlik.

A munkahelyi vezetők szintén nyomás alatt vannak, mégpedig azért, mert a termelésnek folytatódnia kell, akár kisebb létszám mellett is, túlóráztatásokkal. További fertőzésveszélyt jelent, hogy egyszerre öltöznek a munkások kisebb öltözőkben, továbbá hazafelé vagy munkába menet összezsúfolódnak az élelmiszerboltokban.

A Gyáriparosok és Munkaadók Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke szerint a hivatalos adatok alapján sem lehetséges a 15-20 százalékos fertőzöttségi arány a gyárakban, a szakember úgy véli, ez nem tényeken alapuló állítás.

Rolek Ferenc ugyanakkor elképzelhetőnek tartotta, hogy egy-két üzemben valóban problémák adódhattak, a munkaerő kiesését pedig valamilyen módon meg kell oldaniuk a munkáltatóknak.

Tisza Párt alelnöke Balog Zoltánról: küldetése, hogy letörje a magyarok szabadságvágyát

Bírálata dacára Tarr Zoltán ma is nagyon szereti egyházát, a püspökről viszont nincs túl jó véleménnyel.

CNN: szoros a verseny Donald Trump és Kamala Harris között

A CNN legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Kamala Harris alelnök és Donald Trump volt elnök között kiegyenlített küzdelem várható az amerikai elnökválasztási kampányban, miután Joe Biden elnök visszalépett az újraindulástól.