Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,04 Ft
Euró
394,01 Ft
Font
467,77 Ft
Bitcoin
64,247 $

Egyre több profitot szeretnének maguknak termelni a vakcinagyártók

Minden jel arra utal, hogy a Pfizernél azon gondolkodnak, miként növelhetnék meg a vakcinák után járó bevételeiket.

...svg content...Ikervár, 2021. március 17. Az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga második adagjával töltött fecskendők az oltás napján Fehér Adrienn háziorvos ikervári rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Varga György
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Business Insider írta meg elsőként, hogy a Pfizer pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Frank D’Amelio, valamint a cég befektetési vezérigazgató-helyettese a vállalat legutóbbi konferenciáján arról tárgyaltak, jelentős lehetőségek nyíltak meg arra, hogy emeljék a védőoltások árát.

D’Amelio a virtuális megbeszélésen elmondta, ha a kereslet és kínálat arányát figyeljük, és megvizsgáljuk a jelenlegi árazásokat, akkor láthatjuk, hogy a piacon természetesnek mondható folyamatokkal ellentétes történések játszódnak le. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

Az üzletember hozzátette, megérti, hogy a pandémia hozzájárult a vakcinahiányhoz, illetve ahhoz, hogy a kormányok több beszállítótól is keresik a szereket, ám véleménye szerint ez kontraproduktivitást eredményez.

D’Amelio úgy gondolja, ha vége lesz a koronavírus-járványnak, egészen biztosan emelni fognak az árakon, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy még a harmadik hullám derekán is eszközölhetik a drágulást.

Egyelőre biztos, hogy maradnak a jelenleg megszokott árak, ám a pandémia endémiává való zsugorodása esetén a mostani gyártási volumen mellett a Pfizer megfontolja, milyen üzleteket köt majd a kormányokkal.

Egészen furcsa érzés azt tapasztalni, hogy a Pfizer és a cég vezetősége üzleti potenciált lát a vakcinákban ahelyett, hogy egy egyszeri alkalomként gondolna a világjárványra, melynek megfékezésének egy közös, mindenen átívelő érdeknek kellene lennie, nem pedig szimpla haszonszerzési lehetőségnek.

Jelentősen visszaesett a falusi szálláskiadók forgalma

A falusi szállásokkal foglalkozók árat emelni már nem nagyon tudnak, ehelyett a modern világ vívmányait próbálják minél inkább bevinni a helyeikre.